22 de setembre 2022

 

Harari, Yuval Noah; Zaplana Ruiz , Ricard [Il·lustr.]; Estany, Imma [trad.]

IMPARABLES. Montena, 2022

Llenguatge dirigit al lector, molt planer i proper als nois i noies. A vegades reiteratiu. En el text es destaquen de tan en tan algunes frases que permeten una relectura fàcil.
Les imatges completen el text i a vegades l'amplien, la maquetació i la lletra perfectes. De tan en tan alguna pàgina de color, quan son fosques dificulten la lectura del text.

"Imparables" forma part d'una sèrie sobre el sentit que té l'home a la terra. El primer volum: sobre la Edat de Pedra. Els Sapiens i la seva dominació sobre les altres especies. El seu viatge des d'Àfrica fins Oceania i Sud Amèrica.
Per què l'home Sapiens domina la terra?: per que sap cooperar, per que sap inventar histories (corporativisme, religions, nacionalismes, advocats i polítics).
Evolucionisme, els petits canvis, la dependència de les espècies: el foc, la por, la invenció d'històries. Els recol·lectors, els primers agricultors.
Text que fa pensar, alhora molt  revolucionari. L'home pot desaparèixer per que arrasa les altres espècies (Exemple d'Austràlia i Amèrica).  Conscienciació.
Pàgina inicial: "Línea del tiempo de la historia" (el fons negre dificulta la lectura). Des de fa  6 milions d'anys a fa 15 mil anys.
Pàgina final: "Mapamundi de la historia".

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada