27 de juny 2022


 

«Bruna Brown»: el llibre per a adolescents amb por i inseguretats sobre el seu futur

La novel·la de Marta Bellvehí parla de temes com la salut mental en adolescents, les relacions familiars id'amistat, el descobriment de la sexualitat, la

precarietat infantil i la violència masclista

 

La Marta Bellvehí és il·lustradora i dissenyadora gràfica i també és autora de "Bruna Brown", una novel·la amb matisos personals d'una noia adolescent introvertida i amb un munt d'inseguretats. 

El dia que ha de fer el primer examen de selectivitat, pateix un atac de pànic provocat per la por a fracassar. Aquest fet la impulsa a prendre una decisió que li capgira la vida: marxar a Anglaterra a treballar. 

A Birmingham hi viu algunes experiències doloroses, d'altres alliberadores. Una novel·la que tracta la importància de la salut mental en l'adolescència, les relacions interpersonals familiars i d'amistat, el descobriment de la sexualitat, la precarietat infantil i la violència masclista en les primeres relacions.

Tot i que l'autora s'ha inspirat en el viatge que ella mateixa va fer a Birmingham, on va viure fa quasi 10 anys per anar a treballar d'au pair, les experiències que viu la protagonista del llibre, la Bruna, són ben diferents d'allò que ella va viure.

Un llibre recomanat per a joves i adolescents però també pels seus pares i/o mares. Les experiències en aquestes etapes poden ser intenses i un llibre com aquest pot ajudar-los a descobrir-se ells i elles mateixes i a no sentir-se sols i incompresos. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada