19 de gener 2022El llarg viatge de Joan Miró

Una biografia il·lustrada

Segur que heu sentit dir alguna vegada allò que cada vida és un món, oi? Doncs la de Joan Miró va ser un univers sencer! Un univers habitat per tota mena d’éssers fabulosos, de colors vius i formes peculiars.

El llarg viatge de Joan Miró és la història d’un nen fascinat per l’art i la natura; un nen que des de ben petit va perseguir un somni amb tossuderia i va acabar convertint-se en un dels artistes més reconeguts d’arreu del món. 

La publicació és una aproximació única al recorregut vital de Miró i als processos creatius que van definir la seva trajectòria artística, i vol donar a conèixer Miró als infants amb un registre proper i a través d’elements quotidians que els permetin identificar-se amb l’artista i l’univers que evoca la seva obra.

Així, la reconeguda il·lustradora Marta Altés ha interpretat l’obra mironiana amb el seu propi llenguatge, tot utilitzant per primera vegada el guaix, en unes il·lustracions excepcionals plenes de detalls, humor i poesia, acompanyades dels textos de Gemma Gallardo.

Autores: Marta Altés, Gemma Gallardo

Editorial: Fundació Joan Miró

Any de publicació: 2021

Característiques: 32 pp. amb il·lustracions en color

Tapa dura

24 x 24 cm

Idiomes disponibles:

El llarg viatge de Joan Miró - Català: ISBN 978-84-16411-58-0

El largo viaje de Joan Miró - Espanyol: ISBN 978-84-16411-59-7

The Long Journey of Joan Miró - Anglès: ISBN 978-84-16411-60-3

Le Long Voyage de Joan Miró - Francès: ISBN 978-84-16411-61-0

胡安·罗的漫长旅途 - Xinès: ISBN 978-84-16411-62-7

Descripció:

Cada vida és un món, i la de Joan Miró va ser un univers sencer. El llarg viatge de Joan Miró ens explica la biografia d’aquest magnífic artista fascinat per l’art i la natura que, des de ben petit, va perseguir un somni amb tossuderia i va acabar convertint-se en un dels artistes més reconeguts d’arreu del món.

Il·lustrada per Marta Altés i escrita per Gemma Gallardo, aquesta biografia per a menuts i grans recorre els indrets que van marcar Miró —Barcelona, Mont-roig, París i Palma— i els moments més decisius en la seva trajectòria artística. El to proper i imaginatiu dels textos acompanyats per unes il·lustracions lluminoses i emocionants fan d’El llarg viatge de Joan Miró un llibre imprescindible per descobrir aquest gran artista sol i en família.

Biografia de les autores:

Marta Altés va estudiar disseny gràfic i il·lustració creativa a l'Escola EINA. Després de treballar com a dissenyadora gràfica a Barcelona, va decidir perseguir el seu somni i estudiar il·lustració infantil a l'Escola d'Art de Cambridge. Avui dia, viu a Londres i es passa el dia dibuixant i escrivint històries. Els seus llibres han tingut un gran èxit arreu i s'han traduït a més de vint idiomes.

Gemma Gallardo és llicenciada en Filologia Clàssica i Teoria de la Literatura i Literatura Comparada. Viu i llegeix a Barcelona. Edita llibres. Publica llibres. Informa llibres. Tradueix llibres. Espia llibres. I en el seu temps lliure, aprèn a cultivar ostres


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada