24 d’octubre 2018


Gairebé 80.000 nens rebran un xec per canviar-ho per un llibre aquest curs

Podran gastar el val de 13 euros fins al 30 de novembre
BARCELONA, 15 Oct. (EUROPA PRESS) -
Un total de 78.567 nens de sis anys rebran un xec de 13 euros de la Generalitat per canviar-lo per un llibre en una de les 287 llibreries implicades en la campanya 'Fas 6 anys. Tria un llibre', en la tercera edició d'aquest programa.

En una roda de premsa aquest dilluns, els consellers de Cultura i Educació de la Generalitat, Laura Borràs i Josep Bargalló, respectivament, han explicat que la campanya arrencarà aquest dilluns i es perllongarà fins al 30 de novembre.
En aquest període els nens que compleixin sis anys rebran aquest xec per carta i amb ell --acompanyats d'un adult-- podran anar a les llibreries i que, en paraules de Borràs, "comenci la festa de la lectura", fins al 30 novembre.
Borràs ha destacat que a més de rebre aquesta carta i donar l'oportunitat de canviar el val a les llibreries, els llibreters faran de prescriptors dels títols més adequats per a cada nen: "No és canviar el xec i agafar el primer llibre", ha dit.
Borràs ha celebrat que és la primera ocasió en la qual moltes famílies trepitgen una llibreria i que a més, aquesta iniciativa, permet que el nen comenci a construir la seva pròpia llibreria, i ha dit que és necessari "inocular el virus de la lectura" i fer del verb llegir una paraula omnívora.
Després d'aquesta experiència, Borràs ha detallat que es presentaran els eixos del Pla de Lectura de la mà del president de la Generalitat, Quim Torra, el qual forma part d'aquesta campanya; i que també inclourà la campanya 'Fas 16 anys. Explica'ns un llibre' per "reconectar" als adolescents.
Un 39,10% dels nens de sis anys de Catalunya van participar a la campanya del 2017 comprant 6.800 títols diferents, mentre que el 2016 els nens interessats en el programa van ser un 38%.
Borràs ha destacat que moltes famílies van gastar més dels 13 euros del xec en les seves visites a una llibreria, i ha celebrat que la campanya és un "estímul" a anar a les llibreries, que alhora fan una rebaixa del 5% en el llibre triat pel beneficiari del xec: "Tots ens impliquem en el pla de lectura".
Borràs ha defensat que la lectura "fa més lliures" als lectors en un temps de necessitat de caiguda de barreres mentals i psicològiques, i ha considerat que la lectura és un projecte de país.


ALIANÇA DE DEPARTAMENTS
Josep Bargalló ha destacat que és el primer acte públic de tots dos departaments per treballar conjuntament, amb la voluntat de "impulsar la lectura" des d'ambdues Consellerias.
Ha destacat que cal pensar en les biblioteques escolars com a font de lectoescriptura, i ha detallat que el compromís d'aquesta nova etapa és reprendre el concepte de biblioteca escolar com a concepte educatiu i proactiu: "Per la nostra banda, les propostes voldran ser molt diverses".
Durant la visita al centre, una bibliotecària voluntària ha demanat que els col·legis tinguin assignades hores per dedicar-se a la biblioteca, i que això sigui una "obligació", perquè la normativa actual només estableix que sigui una proposta i resulta insuficient.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada