16 de març 2017




Inclusió en ‘prime time’

A ningú se li escapa que l’escola ha de ser inclusiva, la societat així ho exigeix i el Departament d’Ensenyament, en el nostre cas, ho articula. Però, a l’hora de la veritat, fora de l’aula, la societat és inclusiva?

Una de les sorpreses de l’experiència de viure fora de Catalunya ha estat descobrir un programa infantil a la BBC, en hora punta, anomenat CBeebies. En aquest programa, s’hi viu la diversitat sense haver-ne de parlar. Les (dis)capacitats impregnen tots els racons de l’emissió des de la més absoluta normalitat.
Veure la presentadora del programa sense avantbraç, àvies i avis realitzant una secció, noies i nois de tots colors, amb xador o sense, uns presentadors prims i uns altres de menys prims, infants amb síndrome de Down, amb cadires de rodes, etcètera, esdevé una experiència d’allò més enriquidora. Com a adult educat en un sistema on la diversitat s’amagava i el cànon de bellesa era dictat pels models de Hollywood, el programa esdevé «xocant» durant els cinc primers minuts, després passa a ser «normal» (Pujolàs, 2007).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada