Els pòstits del senyor NOHISOC

 



Títol: Els pòstits del senyor NOHISOC
Autora : Tina Vallès
Il·lustrador: Christian Inaraja
Editorial: laGalera 2020
Nombre de pàgines: 146
Premi Folch i Torres 2020
Edat: a partir de 8 anys
Tina Vallés ens presenta el seu llibre



Resum:

La protagonista, la Clàudia Llumeres , un dia quan torna de l’escola veu un camió de mudances davant de l’edifici de casa seva. Algú anirà a viure al pis del costat del seu, que era de la germana de l’avi que s’havia mort i ara el lloguen. Tota encuriosida comença a pensar qui serà el nou veí o veïna. Només sap que vivia a Barcelona i ve al poble a buscar silenci i calma. Observa com descarreguen mobles i moltes, moltes caixes amb noms escrits amb bona lletra i de color vermell TEATRE 1, TEATRE 2...POESIA 1, POESIA 2... NOVEL.LA 1..... Cada rètol són tres paperets grocs enganxats amb cel·lo. Quina feina deu fer? Potser és mestre?

Ha de fer un treball explicant un ofici entrevistant la persona que s’hi dediqui i l’haurà d’exposar a la classe. Entre tots els oficis explicats, els companys i companyes decidiran quin serà el nom de la classe durant aquest curs.

La Clàudia, de mica en mica, estableix una relació amb el veí a traves de petites notes fetes en pòstits grocs que es deixen al replà davant o per sota la porta. És com un joc de pistes amb missatges escrits. En un moment donat, es coneixen personalment i la relació es fa més forta. La Clàudia descobreix el món dels correctors de llibres i queda fascinada per l’ofici del seu veí, en Jacint.


És una història molt bonica que explica com es va teixint una relació personal entre una nena i un adult. Hi ha molts sentiments i emocions que es van desvetllant: curiositat i perseverança de la Clàudia, respecte dels pares cap a la nena, amistat entre la Clàudia i la Judit, empatia per l’àvia pel dolor d’una mort d’una persona propera i estimada, complicitat amb l’avi, agraïment del Jacint...

La curiositat podríem dir que és un dels eixos centrals.

“ La curiositat és la dimensió emocional que posa en marxa el desig d’aprenentatge i que motiva a explorar i a investigar. És l’autèntic substrat de l’aprenentatge.

La conducta dels pares i del professorat té un fort efecte sobre la predisposició a ser curiós, curiosa, ja que fomenta o inhibeix la curiositat. La seva tasca ha de ser la de crear un entorn on es puguin fer preguntes i explorar , investigar , analitzar o desenvolupar qualsevol activitat que els nens necessitin per construir el coneixement” ( del llibre “L’educació de l’empatia és possible. Intel·ligència emocional per a un mon millor” d’Anna Carpena. Pàg. 164/ Eumo editorial)


Document de treball:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada