24 de gener 2020

https://www.clijcat.cat/index.php


L'IBBY anuncia els finalistes dels Premis Andersen 2020

imatge notícies
Els Premis Hans Christian Andersen,reconeguts a vegades com "els Premis Nobel" de la literatura infantil i juvenil, s'atorguen cada dos anys des de 1956, en la modalitat de creació literària i des de 1966, en la d'il·lustració. Són el reconeixement internacional més important a la trajectòria d'un escriptor/a o il·lustrador/a viu.
En aquesta edició de 2020 s'han presentat 34 escriptors/es i 26 il·lustradors/es nominats per 39 països. La selecció de candidats la realitzen les diferents seccions nacionals de l'IBBY i un jurat internacional és l'encarregat de la tria final.
L'OEPLI, amb les seves quatre seccions, va presentar les nominacions de Jordi Sierra i Fabra i Elena Odriozola.
Els finalistes han estat seleccionats per la seva qualitat estètica, frescor i innovació, per la seva capacitat d'estimular la curiositat i imaginació de nens i nenes i per la rellevància de les seves obres i són:
Escriptors/es: Maria Cristina Ramos d'Argentina, Bart Moeyaert de Bèlgica, Casa-Aude Murail de França, Farhad Hassanzadeh de l'Iran, Peter Svetina d'Eslovènia i Jacqueline Woodson dels Estats Units.
Il·lustradors/es: Isabelle Arsenault de Canadà, Seizo Tashima del Japó, Sylvia Weve dels Països Baixos, Iwona Chmielewska de Polònia, Elena Odriozola d'Espanya i Albertine de Suïssa.
Els guanyadors s'anunciaran en la conferència de premsa, el proper dilluns 30 de març, en el marc de la Fira del Llibre de Bolonya i les medalles i diplomes es lliuraran durant el 37è Congrés de IBBY a Moscou.
+Informació:
www.ibby.org/awards-activities/awards/ha ...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada