20 de gener 2017


Rosa Sensat participa en el projecte Xarxes per al canvi de Barcelona


dilluns, 16 de gener, 2017L'Associació de Mestres Rosa Sensat participa, amb el Consorci d’Educació de Barcelona, l'Escola Nova 21 i I’ICE de la UAB en el projecte Xarxes per al canvi, una iniciativa presentada públicament avui al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona, i que té com a objectiu que en tres anys tots els centres educatius de la ciutat de Barcelona puguin estar immersos en algun projecte de millora sostenible des del treball en xarxa.


A l'acte de presentació d'aquest matí han assistit les direccions dels centres educatius de la ciutat, i els responsables de les entitats que hi formem part, i ha comptat amb la participació de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d'Ensenyament, Meritxell Ruiz. 
El projecte Xarxes per al canvi tindrà 3 anys de durada, amb la voluntat que generi un sistema de treball autosostenible que es mantingui i creixi. La voluntat és impulsar una estratègia d’innovació que posi al mateix nivell l’equitat i la qualitat educatives, amb l’objectiu de garantir-ho per a tots i cadascun dels infants i joves de la ciutat, des d’una visió d’escola inclusiva. 
152 centres en la primera fase
En la primera fase del projecte, aquest 2017, es constituiran 19 xarxes territorials de 6-10 centres educatius cadascuna. En aquesta fase s’incorporaran els centres que formen part dels programes ja existents: Eines per al Canvi i Escola Nova 21. Hi participaran un total de 152 centres de la ciutat, amb la implicació activa de dos representants per centre –uns 300 membres dels equips directius–, als que s’hi sumarà el conjunt del professorat de cada centre.
A les altres dues fases (cursos 17-18 i 18-19) s’hi aniran incorporant altres centres que tinguin la voluntat i disponibilitat per sostenir un procés de canvi transformatiu i de col·laboració amb la xarxa. Cada curs està previst que s’incorporin entre 30 i 50 centres i el repte és assolir per al curs 2019-2020 que tots els centres públics d’educació obligatòria de Barcelona estiguin vinculats a la Xarxa per al Canvi del seu territori

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada