24 de setembre 2016


Un thriller juvenil apocalíptic a quatre mans

El científic i escriptor blanenc Salvador Macip (1970) ja està acostumat a compartir projectes literaris, amb Lluís Llort i Sebastià Roig, i ha escrit a quatre mans amb l'escriptor i columnista barceloní Ricard Ruiz Garzón (1973) la novel·la Herba negra, que ahir va rebre el 31è premi Ramon Muntaner de literatura juvenil, dotat amb 6.000 euros. 
“Avui neix en Macip Garzón, no amb un pa sota el braç, sinó amb un premi”, van dir per subratllar que aquesta parella literària tindrà continuïtat a pesar de les dificultats d'escriure a la distància, ja que Macip desenvolupa la seva recerca sobre el càncer a la Universitat de Leicester (Regne Unit). “Ciències i lletres són dues cares de la mateixa cosa”, afirma.
Herba negra és una novel·la d'aventures, d'acció, sobre una planta invasora que va ocupant diferents espais urbans de Catalunya. És una història universal que es desenvolupa en escenaris propers, començant per Salt i Girona”, diuen els autors sobre aquest “thriller juvenil apocalíptic” en el qual hi ha ciència ficció i sexe, per “trencar una llança a favor dels sentiments i el sexe a la literatura juvenil, perquè la gent jove en parla”. L'ecologia també hi té un paper important, però “donant-li un gir al tema” i qüestionant fins i tot algunes actituds ecologistes. Fanbooks publicarà el llibre el 23 de novembre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada