22 de setembre 2016









Neix Gràcia Llegeix, un festival literari per guanyar lectors amb autors de renom
Gràcia ja té el seu festival de literatura: Gràcia Llegeix, impulsat pels escriptors Sebastià Bennasar i Josep Camps i la jutgessa Míriam De Rosa, tindrà lloc els dies 18, 19 i 20 de novembre a diferents espais del districte i amb molts noms propis de l’àmbit de les lletres. El seu objectiu: potenciar la lectura i l’escriptura com a via de formació i sensibilització social. El cartell inclou homenatges a Jesús Moncada, Joan Perucho, Enric Casasses, Joaquim Carbó i Pompeu Fabra.

“Volem visibilitzar la literatura i només que aconseguim que una persona més llegeixi, ja ens donarem per satisfets”. Així resumeix l’escriptor Sebastià Bennasar el principal objectiu de l’Associació Gràcia Llegeix, una iniciativa d’un col·lectiu de graciencs vinculats al món de la literatura que pretén fomentar l’afició a la lectura i als llibres i que s’estrena amb el 1r Festival de Literatura el cap de setmana del 18 al 20 de novembre.
L’esdeveniment, adreçat a tots els públics i gratuït, aglutinarà diversos gèneres literaris i se centrarà en dos elements diferents: el discurs d’odi i discriminació cap a col·lectius socials i el treball de reinserció dels presos. En aquest sentit, el programa d’activitats inclou una taula rodona sobre odi i discriminació recollits a la literatura, moderada per Santiago Tarín i protagonitzada pel fiscal Miguel Ángel Aguilar, Esteban Ibarra, president del Movimiento contra la intolerancia, l’antropòleg Miquel Pajares i Ricard Valentí, de l’Associació Joves Gitanos de Gràcia. El cartell també inclou la Càpsula Literatura i centres penitenciaris, amb què es descobrirà les activitats desenvolupades a les biblioteques de les presons catalanes i els seus beneficis.
El festival ha volgut homenatjar escriptors graciencs que han tingut un paper decisiu en les lletres del país: Jesús Moncada, Joan Perucho, Enric Casasses i Pompeu Fabra, i recordar una gracienca il·lustre com és Mercè Rodoreda amb una marató de lectura de El carrer de les camèlies.
4http://independent.cat/gracia/?p=16712

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada