26 de setembre 2016

AA. MM Rosa Sensat

Xerrada "L’educació sexual a l’escola i a la literatura infantil"

Una àvia pot tenir fills? Una dona es queda embarassada cada vegada que fa sexe? Quants espermatozoides produeixen els homes? Hi ha animals gais? Es pot fer sexe sota l’aigua? Per què es pot perdre un bebè?

La imaginació i les ganes de saber no tenen límits. Aquestes són algunes de les preguntes que l’experimentada pedagoga sexual Katharina von der Gathen va recollir dels nens i nenes de tercer i quart de primària que havien assistit a les seves xerrades sobre el cos, l’amor i la sexualitat.
Una oportunitat per reflexionar sobre com enfoquem l’educació sexual a les nostres escoles, com responem amb tota la franquesa i la cura necessàries i, sobretot, amb molt de respecte per allò que la mainada vol saber.
Hi participen:
Katharina von der Gathen és nascuda a Alemanya. Mestra d’educació especial i experta en educació sexual, fa xerrades i formacions a infants i joves. Autora del llibre Explica-m'ho. 101 preguntes fetes per nens i nenes sobre un tema apassionant (Takatuka, 2016). Explica-m’ho va ser guardonat com a Llibre de l’Any 2015 per l’International Congress of Young Booksellers (ICYB).
Cristina Correro és membre del grup de treball Art i Literatura de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, és professora de la Universitat Autònoma de Barcelona i forma part del Grup de Recerca GRETEL, des d’on coordina, amb altres especialistes,  el màster online i els cursos en llibres i literatura infantil i juvenil de la UAB i el Banco del Libro de Veneçuela. Actualment prepara la seva tesi doctoral sobre els llibres infantils del segle XXI.
Mariona Trabal és mestra i bibliotecària de l’escola Orlandai, des d’on des de fa anys que procura per l'educació sexual dels infants, no només buscant l'adquisició de coneixements, sinó amb una perspectiva que impliqui afectes i sentiments. Membre del Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, és especialista en literatura infantil, llibres per a infants i biblioteques escolars. És professora associada a la Facultat de Ciències de l'Educació de la UAB, on imparteix l'assignatura de Biblioteca Escolar.
Dia: Dimecres 19 d’octubre de 2016, de 18 a 19.30 h.
Lloc: Sala d’actes. Associació de Mestres Rosa Sensat (avinguda de les Drassanes, 3. Barcelona)
La xerrada és gratuïta, però per qüestions d’aforament cal inscriure's.

http://www2.rosasensat.org/post/xerrada-l-educacio-sexual-a-l-escola-i-a-la-literatura-infantil-amb-katharina-von-der-gathen?utm_source=phplist468&utm_medium=email&utm_content=HTML&utm_campaign=Xerrada+%22L’educació+sexual+a+l’escola+i+a+la+literatura+infantil%22

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada