28 de febrer 2013

Innovació i lectura: com arribar a nous lectors?

Dimarts 12 de març de 2013 a les 18.00 h a l'EspaiCaixa Casa Macaya la Fundació Jaume Bofill us convida a debatre sobre les qüestions següents: Quins reptes i oportunitats tenim avui relacionats amb la lectura? Quines són les claus de l'èxit dels projectes de foment de la lectura? Com es creen lectors i lectores competents? La implicació de la comunitat educativa en el foment de la lectura és una utopia o pot ser realitat? Quins perfils tenen els lectors contemporanis? L'entorn digital és una oportunitat per a la lectura? Com es crea un ambient lector a l'escola? Quin lloc han de jugar les biblioteques en el foment de la lectura? Com es pot estimular l'accés a la lectura de nous col·lectius? Tenint en compte el paper clau de les famílies, com se les pot motivar perquè integrin la lectura com a hàbit en la llar? S'han de dissenyar propostes específiques de promoció de la lectura per a famílies?

Intervindran:

  • Aurora Rincón Bonet, llicenciada en història, Màster en Recerca en Didàctica de la Llengua i de la Literatura, i autora de l'informe Competències lectores i èxit escolar que es presenta en l'acte.
  • Lluís Anglada, director del Consorci de Biblioteques Universitàries de Catalunya.
  • Mariona Trabal, mestra i responsable de la biblioteca escolar de l'Escola Orlandai de Barcelona.
  • Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. 
  • Ismael Palacín, director de la Fundació Jaume Bofill.

  L'acte tindrà lloc a l'EspaiCaixa Casa Macaya (passeig de Sant Joan, 108. Barcelona).

  Accés lliure i gratuït. Només cal confirmar l'assistència.

  Competències lectores i èxit escolar, és un informe sobre matisos, processos i factors que contribueixen a desenvolupar la competència lectora. Aporta suggeriments per a una millora educativa a partir de la lectura.

  El debat es podrà seguir en directe via:  Cap comentari:

  Publica un comentari a l'entrada