15 de maig 2013

ANUARI IBEROAMERICÀ DEL LLIBRE INFANTIL I JUVENIL



Ens ha interessat molt l'anuari iberoamericà del llibre infantil i juvenil. A la pàgina 123 hi trobareu l'apartat dedicat a Espanya, i posteriorment, i a partir de la pàgina 135, la part dedicada a Catalunya.

Si voleu llegir el document cliqueu aquest enllaç: https://docs.google.com/file/d/0B8C82K7A5FOqd3dGaXdXNkVXSzg/edit?usp=sharing

14 de maig 2013

TRES MALETES PLENES D'HISTÒRIES

Darrere el taulell d'una biblioteca es poden observar quines són les necessitats dels mestres, dels professionals de l'educació. L'Amàlia Ramoneda, bibliotecària de l'Associació de Mestres Rosa Sensat, parlava amb professors que li demanaven títols per treballar la coeducació a l'aula. I els confegia llistes per orientar-los, perquè els poguessin servir per generar debat sobre el tractament de gènere. Partint d'aquí, amb la Rosa Mut, bibliotecària de la Biblioteca Artur Martorell de Barcelona i presidenta de l'Associació Catalana d'Amics del Llibre per a Infants, i amb el suport de les educadores Anna Piguillem i Mercè Otero, van fer el salt per elaborar un discurs que tingués presents les diferents cares del concepte polièdric de la coeducació.

13 de maig 2013

LLEGIR EN VEU ALTA ALS NENS MILLORA EL DESENVOLUPAMENT DE LES SEVES CAPACITATS LINGÜÍSTIQUES

EU Read, consorci que agrupa diverses organitzacions europees que treballen en el foment de l’hàbit lector, ha llançat la campanya Reading aloud, reading together (Llegint en veu alta, llegint junts) per fomentar la lectura en veu alta i en companyia. 


Segons explica Sven Huber, cofundador de Boolino, iniciativa per al foment de la lectura entre els nens, l’oralitat té un paper fonamental en la literatura infantil, ja que permet crear moments de gran valor emocional que afavoreixen el desenvolupament lector dels nens, naturalitzant la lectura i creant un ambient que fa que el nen acudeixi als llibres de manera voluntària. 

06 de maig 2013

PREMIOS SM 2013

El día 9 de abril se dio a conocer en rueda de prensa los nombres de los ganadores de la 35ª Edición de los Premios de Literatura Infantil El Barco de Vapor y Juvenil Gran Angular:

  • Luces en el canal, de David Fernández Sifres, ha ganado la 35ª edición del premio de literatura infantil El Barco de Vapor con una extraordinaria novela donde se insta al lector a ver más allá de las apariencias.