28 de febrer 2013

Looking for fochas

Looking for Fochas
Andoni Canela, fotògraf i viatger incansable, ha desafiat les condicions meteorològiques més adverses per retratar una aurora boreal o fotografiar lleons i elefants a l'Àfrica. En aquest llibre, Andoni i el seu fill Unai s'endinsen en el descobriment de la natura que hi ha al llac de Banyoles. Una fórmula aparentment senzilla: caminar amb els sentits alerta, per ser conscients dels canvis d'estació, la primera nevada, l'esclat de la primavera ... L'aventura compartida d'Andoni i Unai no es limita a Banyoles, sinó que s'estén fins a Andalusia, Portugal o fins i tot Dakota. Altres experiències, altres paisatges però la mateixa mirada: observar, reconèixer i aprendre les lliçons de vida de la naturalesa.

Innovació i lectura: com arribar a nous lectors?

Dimarts 12 de març de 2013 a les 18.00 h a l'EspaiCaixa Casa Macaya la Fundació Jaume Bofill us convida a debatre sobre les qüestions següents: Quins reptes i oportunitats tenim avui relacionats amb la lectura? Quines són les claus de l'èxit dels projectes de foment de la lectura? Com es creen lectors i lectores competents? La implicació de la comunitat educativa en el foment de la lectura és una utopia o pot ser realitat? Quins perfils tenen els lectors contemporanis? L'entorn digital és una oportunitat per a la lectura? Com es crea un ambient lector a l'escola? Quin lloc han de jugar les biblioteques en el foment de la lectura? Com es pot estimular l'accés a la lectura de nous col·lectius? Tenint en compte el paper clau de les famílies, com se les pot motivar perquè integrin la lectura com a hàbit en la llar? S'han de dissenyar propostes específiques de promoció de la lectura per a famílies?

26 de febrer 2013

Cinquena edició de les Jornades de Biblioteques Escolars


Els dies 5 i 6 de març, se celebraran a la Facultat les Cinquenes Jornades de Biblioteques Escolars. Les jornades —organitzades pel COBDC, la Facultat de Biblioteconomia i Documentació, i el Grup de Recerca Bescolar amb el suport de Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR)— volen ser un espai de trobada dels professionals que treballen en aquest àmbit per compartir experiències, debatre sobre quin ha de ser el model de biblioteca escolar que respongui a les necessitats actuals de les escoles i instituts i reivindicar-ne la funció. Els professors Mònica Baró, Teresa Mañà i Àlex Cosials formen part del comitè científic.